About Me

My photo
Happy-go-lucky concert goer yet hopeless romantic Taurean. I speak fluent Javanese, Indonesian, English, and Sarcasm. Forever in love with Liverpool FC, Children, L'Arc~en~Ciel, Cats, Chocolate, and Purple. Steven Gerrard is Legend. Iron Man is Superhero.

Wednesday, 11 September 2013

My Daily Dose

Hello... :)

After some major disappointment yesterday, I decided to put that aside, deal with it, and move the fook on. It's kinda hard though, knowing that my beloved Christian Grey will be played by.........nervermind. So for today I'm not gonna talk about it. I'm gonna talk about some girly thing. Hehehe...

I'm a girl (ok, that's obvious). I have certain favorite things and make-up is one of them. I forgot when was the first time I tried to use make-up. I think my first ever trial was wearing a lipstick. My Mom's, of course. I didn't learn how to use make-up, I just use it hahaha. Namanya juga anak kecil. Awalnya cuma sekedar penasaran aja sih, tapi terus pengen bisa pake at least to make myself look better lah. But I believe it's in Taurean nature, if we want to master something then we'll do whatever it takes. 

I must say that make-up is a harmful drug. Once you start using it, you'll feel ugly without it. Apalagi kalo punya mata asia kayak saya begini. I'm so glad that there's a masterpiece in make-up called eyeliner *mendoakan yang menemukan eyeliner agar masuk surga*. That is my early addiction. I remember my first eyeliner was the pencil one then followed by the liquid one. Seiring berjalannya waktu belajar sendiri, pensil yang paling mudah sih karena gripnya enak... tapi kadang suka smudging dan kalo udah diatas jam 12 kelopak mata kan ngeluarin minyak tuh... bleberan deh kemana-mana. So I started to learn how to use liquid eyeliner. Brushnya yang super tipis dan runcing agak menyulitkan karena harus apply beberapa kali supaya dapat ketebalan garis yang kita inginkan. Also, if it's waterproof, I found it sooo freakishly annoying when I wanted to redo the line. You know, one does not simply draw perfect lines on both eyelids. Wearing eyeliner is a life skill for us girls. Ha!

Now that I master *ahem* the art of eyeliner, I even able to use it when I'm driving. Yes, driving, you read it right. I was late one day and I couldn't do make-up at home so I did it in the car. Last thing I knew, I got into class with perfectly big eyes. WIN!

Ok so I'm gonna share some of my weapons. These are my daily dose, my instant beauty fixes, perangkat lenong, hahahaha. Ini yang biasa dipake sehari-hari, yang cepet dan nggak ribet. 


1. NYX Stay Matte But Not Flat Liquid Foundation
This liquid foundation is water-based and oil-free (which is very suitable for my super oily skin). Saya pake yang Warm Beige (SMF07), medium skintone with neutral undertone. Pas di counter NYX, sebelum akhirnya memutuskan untuk beli yang ini, saya nyobain juga versi HDnya (yang kemasan botol pake pump itu). Hasil foundie yang HD terasa berat dan pas dipegang agak oily gitu di separo muka saya bagian kanan. Kalo Stay Matte hasil akhirnya sesuai namanya, matte; teksturnya di kulit jadi ringan banget kayak pake bedak tabur. I love it! But remember, no matter how oily your skin is, sebelum pake make-up biasakan pake moisturizer dulu. Apalagi kalo tiap hari kerja di bawah aircon seperti saya begini... must moist moist moist! Ya walopun jam 12 musti pake kertas minyak, tapi foundie ini nggak langsung luntur gitu aja. Fyi, dia juga nggak full coverage banget karena memang harus pake NYX Pore Filler kalo kasusnya kulit berpori besar kayak saya. But overall for daily look termasuk okelah. Sayangnya belum paraben-free :( Will I repurchase? Yes. You can see about it more here.

2. Pigeon Compact Powder with UV Protection
This is one of my all-time favorites. Trusted brand. I use it since I was 16 or 17 when I decided to put my first ever powder on my face. I always use the Pink one. Selama pake bedak padat Pigeon ini sih nggak ada masalah karena mungkin formulanya ringan buat kulit, apalagi kulit sensitif banget begini, dan wanginya soft banget. Pernah nyoba pake bedak Maybelline yang Clear Smooth itu ternyata nggak cocok dan bikin kulit muka jadi meradang jerawatan kecil-kecil. Anyway, I always use my kabuki brush for this powder, probably it's the best way to get perfect finish. Sebenarnya ada beberapa jenis compact powder Pigeon, if you wanna check them out, here I give you some choices.

3. Silkygirl Double Intense Gel Eyeliner
I'd like to say that this is one of my HG (Holy Grail). I love this product! It's easy to use and I won't lose the brush since it's attached to the jar hehe. Size brush dan konsentrasi gel linernya pas. I use the black one and I find it's easy to make wings or cat eyes. Dengan catatan kita nggak keseringan mengerjap-kerjapkan mata ya, there would be traces tapi tipis aja sih masih bisa dirapiin pake tisu. I have a tip for you before using eyeliner, dab a small amount of loose powder and rub it onto your upper eyelid, bagian dimana eyeliner suka bleber... well at least it works on me so maybe you should give it a try. You can check about my HG here :)

4. NYX Brow Cake Powder
As the Hairy Rani, saya punya alis yang agak sedikit liar. Alis saya tebal dan panjang, perlu effort khusus setiap harinya untuk menaklukkan sepasang anggota wajah favorit saya setelah mata ini. Well, beside trimming, I also do this what so called filling the eyebrows. Jadi mengisi gap-gap kecil di alis yang nggak ditumbuhi rambut karena saking liarnya mereka errr... It is said that if we fill in the brows, we take 10 years off our age and I agreed. Sebelum kenal yang namanya make-up sih saya nggak fill in the brows karena ya udah sih biarin aja liar apa adanya, but since I knew how to tame it beautifully so I'm kinda addicted to it like seriously I can't go out without filling my eyebrows. So, my 2nd HG is this NYX Brow Cake Powder. Sebenarnya ada 6 varian shade tapi di Indonesia kayaknya cuma ada 2 (di Seibu Grand Indonesia setahu saya sih cuma ada 2, mungkin karena orang Indonesia nggak ada yang berambut terang kali ya). Berhubung rambut saya coklat dan kulit saya pucat, so I choose the Brunnette one (ECP05, matte true brown/matte brown with slight undertones). Si HG ini terdiri dari wax (dioleskan ke alis yang liar agar dia jinak dan nurut sebelum diisi), 2 cakes warna coklat tua dan muda, 1 sikat alis dan 1 kuas kaku. Some shades are not available in Indonesia, therefore you might order here.

5. NYX Eyebrow Marker
Lagi-lagi ini HG saya. Hahaha... Produk NYX yang satu ini lebih dulu saya gunakan daripada Brow Cake Powder. At first I was curious about this marker, bisa beneran bagus nggak hasilnya karena kata Mbak NYX di counter, hasil akhir mirip sulam alis (wow...). So I bought the Medium (EBM01) one which is the lightest shade (check the other shade here). Nyaman dipegang, mudah penggunaannya dan beralis ria jadi lebih praktis. Hasil akhirnya lebih natural dari pensil alis dan nggak mudah luntur kalo siang-siang kepanasan keringetan. Suka deh, makanya produk ini jadi salah satu HG yang masuk list repurchase :)

6. Inez Eye Liner Floral White
Pensil mata warna putih ini produk lokal yang selalu saya repurchase karena memang sudah cocok dan hasilnya lumayan sih. The basic function of this pencil is to highlight the waterline, jadi mata keliatan lebih segar dan lebih besar. Cocok buat mata sipit seperti saya. Anyway, di website Inez ada juga warna lain, you can check them all here.

and this is the result, the complete eye look.


7. Maybelline Clear Smooth Shine Free Blush (Fresh Rose)
Sayang sekali produk ini cepet banget discontinuednya. Waktu saya ngecek ke web Maybelline rupa-rupanya udah nggak ada. I choose this one simply because it's compact and warnanya bisa membaur rata. Sebenarnya ada beberapa blush di perangkat lenong lain (palette NYX Soho Glam) tapi lebih suka bawa ini karena compact. When I forgot to bring my brush with me, tinggal dibaurin aja langsung ke apple, hahaha... then use your fingers untuk meratakan ke tulang pipi.

8. Maybelline Color Sensational Lipstick (Red Porcelain)
I LOVE THIS LIPSTICK. Actually I used to have MAC Russian Red but it's gone... T__T so I decided to get a replacement since it wasn't my payday. I went to a drugstore then I found this baby. To be honest, I can't compare MAC's Russian Red and Maybelline's Red Porcelain cause I love both hahaha. The red color creates a stunning contrast on my pale face, which I love the most.

So, those are my daily dose. Basically my daily needs, kalo untuk occasion yang lebih biasanya perlengkapan lenongnya nambah lagi. Hehehe. Til then, ciao!

No comments:

Post a Comment